Informasjon Karibia Nord

Velkommen på seiltur i Britiske jomfruøyer.
Fremmøte er på West End – Tortola. Fly til St. Thomas og ta fergen opp eller fly til Tortola og ta taxi ned til West End.
Her er USD valutaen som gjelder, sørg for å ha litt cash, det er ikke automater på alle øyene. De fleste restauranter og supermarkeder tar kort.

Tilbringerreise, mat og drikke inngår ikke i turene.  Gjestene får assistanse til å organisere felles innkjøp.  I Karibia passer det best å lage en del middager om bord, mens det i Hellas oftest blir flest middager ute.

Det er lurt å lage en felleskasse å ha ombord som og skipper har tilgang til for havneavgifter etc. mot kvittering. 100 USD pr. person er et greit utgangspunkt. Vann til forbruk og alle havneavgifter og bøyeavgifter betales av felleskassen.
For seilinger i BVI tilkommer 50 USD i cash pr. person til avgifter til myndighetene. Dette dekker sailingtax og nationalpark fee, skipper sørger for å betale dette til de rette myndigheter.

Skipper betaler selv for middag på restaurant, men sier ikke nei takk til å bli påspandert (!)

Ønsker man å ha en lugar alene kommer et tillegg på prisen på 50% for lugar fremme og 75% for lugar akterut.

Sengetøy og håndklær inngår i prisen, men ta gjerne med egne strandhåndklær.

Alle vasker ut av egen lugar og hjelper til med vask utvendig.Gjestene deler på fellesarealer.
Er det noen som ikke ønsker å gjøre utvasken kan man kjøpe seg fri for 30 Euro i Hellas og 30 USD i Karibia pr. lugar..
Utvask for hele båten vil koste 150 Euro / USD.

Ankomstid = Innsjekkstid er normalt kl. 15.00 Man kan sove ombord til dagen etter og sjekke ut av båten kl. 0900. Litt varierende praksis i Karibia kontra Hellas og Middelhavet.  La oss ha en dialog på dette, spør oss hva som gjelder der du skal seile.
Sørg for kommunikasjon med oss på ankomsttid og avreisetid.
Båten skal tilbake til hjemmehavn siste kveld med ankomst senest ca. kl. 17.00 om ikke annet er avtalt.

Bilder fra turer kan brukes i markedsføringssammenheng dersom ingen reserverer seg. Ta hensyn om noen ikke ønsker bilder spredt på sosiale medier.